Consiliul raional Nisporeni
pagina oficială
       
Prima
Contact
Harta
 
Prima / Evenimente / Seminar de informare privind acordarea granturilor destinate tinerilor antreprenori în cadrul Programului Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Inclusivă.
Seminar de informare privind acordarea granturilor destinate tinerilor antreprenori în cadrul Programului Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Inclusivă.
27.07.2017 Accesări: 267
Text:
 

        Joi, 27 iulie 2017, ora 10.00, Secţia economie a Consiliului Raional Nisporeni în colaborare cu IFAD a organizat un seminar de informare privind acordarea granturilor destinate tinerilor antreprenori în cadrul Programului Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Inclusivă.

       Obiectivul programului este de a permite antreprenorilor din mediul rural să-și sporească veniturile și să-și consolideze reziliența: de a îmbunătăţi capacitatea de adaptare a agricultorilor la schimbările climatice de a spori accesul populaţiei din mediul rural la credite, prin oferirea produselor financiare adecvate şi accesibile de a crește productivitatea și competitivitatea, de a majora investițiile, de a îmbunătăți accesul la piață.

         Beneficiari eligibili a acestui grant sunt tinerii antreprenori; (femei pînă în 40 de ani; bărbaţi pînă în 35 de ani); Autorități Publice Locale (Primării) care doresc să reabiliteze/înființeze fâșii forestiere; Instituții de cercetare și învățământ sau întreprinderi agricole ce practică sau intenționează să aplice principiile agriculturii conservative; Întreprinderi agricole, întreprinderi procesatoare și întreprinderi comerciale care practică activitatea exportului producției agricole cu valoare adăugată; Grupuri de producători în următoarele domenii: producerea strugurilor pentru masă, producerea mierii și derivatelor din miere, producerea legumelor, producerea ovicolă, producerea culturilor bacifere și plantelor medicinale.

Acest seminar a oferit  participanților posibilitatea de a adresa întrebări despre aceste granturi și a primi îndrumări referitor la modul de completare a formularului de aplicație.

IFAD VI, Programul Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Incluzivă, lansat în 2014 va fi implementat în Moldova până în anul 2020.

 
Prima / Evenimente / Seminar de informare privind acordarea granturilor destinate tinerilor antreprenori în cadrul Programului Rural de Rezilienţă Economico-Climatică Inclusivă.
Tel. +373 (264) 22058 Anticamera
Fax. +373 (264) 22291
Adresa:
MD – 6401, or. Nisporeni, str. Ioan Vodă, 2
Prima Contact Harta
Actualizat: 21.05.2018
Vizitatori: 555438
sus
Copyright © 2018 CONSILIUL RAIONAL NISPORENI. REPUBLICA MOLDOVA. Toate drepturile rezervate.
Creat de Trimaran