Consiliul raional Nisporeni
pagina oficială
       
Prima
Contact
Harta
 
Prima / Evenimente / Mesajul de Revelion al președintelui raionului Nisporeni, Ghenadie VERDEȘ.
Mesajul de Revelion al președintelui raionului Nisporeni, Ghenadie VERDEȘ.
29.12.2017 Accesări: 443
Text:
 

La mulţi ani, 2018!

         Stimați concetăţeni, în anul 2017, care se încheie am depus toate eforturile pentru acontura în raion indicatori de performanță în activitatea curentă, indicatori raportați la un grad mai înalt de satisfacție al cetățenilor. Ne-am dori multsă deținem şi să realizăm posibilități mai extinse în acest scop. Prin tot ceam întreprins, îmi exprim speranța, că am fost suficient de argumentaţi, demonstrând intenții pozitive, implicând un personal profesionist în domeniu.

         Anul 2017 devine istorie. Acest moment este un prilej, tradiţional, de a face bilanţul anului care se duce, a analiza realizările, dar şi a problemelor pe care urmează să le rezolvăm în anul care vine.

         Evaluat la general, anul 2017 a fost unul cu realizări importante în dezvoltarea socială, economică şi culturală a raionului.

         Mă refer la direcţia raională învăţământ tineret şi sport, care realizează tot mai hotărât performanţe în domeniul educaţiei, devenind printre lideri în republică în ultimii ani la indicatorul promovabilitate, plasându-se pe primele trei locuri. Această realizare denotă faptul, că în domeniul educaţiei, raionul înregistrează realizări importante. Un eveniment important pentru raion în 2017 este finalizarea în aceste zile acomplexului locativ, care cuprinde 124 de apartamente,  dintre care 93 de locuinţe sociale. A demarat recent un alt proiect investiţional important, cu valoarea de 80 mln lei (I etapă) – construcţia Centrului de tineret şi sport, ceea ce înseamnă construcţia unui stadion modern, de nivel european.

         Pe parcursul anului 2017 au fost reparate mai multe instituţii de educaţie.

La gmn. Alexandru cel Bun, Vărzăreşti, se efectuează reparaţii capitale, cu suportul Băncii Mondiale. Totodată, cu suportul Guvernului României pentru grădinițele din raionul Nisporeni au fost alocate 8 mln lei, datorită acestui ajutor, şi-a reluat activitatea grădiniţa din Bolţun. În aceste zile se deschid grădiniţele din Marinici şi Şişcăni. La Grozeşti au fost extinse spaţiile pentru încă două grupe. La un şir de grădiniţe au fost construite centrale termice pe biomasă. În 2017 s. Mileşti a beneficiat de apeduct, Casa de cultură şi stadion de minifotbal. În prezent se lucrează la apeductul din s. Bălăneşti. Din fondul Naţional rutier, raionul aprimit 5 mln 530 mii lei utilizaţi pentru reabilitarea drumurilor.

         O altă preocupare importantă a conducerii raionului a fost dezvoltarea şi susţinerea antreprenorialului prin diverse acţiuni, participare la diverse expoziţii în ţară şi peste hotare, prin intermediul concursului „Cel mai bun antreprenor”...

         Nu putem să nu remarcăm la cumpăndintre ani activitatea secţiei cultură şi turism, multiplele şi diversele festivaluri şi sărbători au răsunat cum ar fi Festivalurile consacrate „Mariei Drăgan”, portului popular, tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă, „Bâlciul olarilor” s.m.a.

         O preocupare deosebită a fost activitatea secţiei asistenţă socială şi protecţia familiei, care a cuprins în 2017,14.425 de persoane social-vulnerabile, prin prestaţia şi dezvoltarea unor servicii sociale.

         Vă asigurăm că vom depune și în 2018 depline eforturi pentru realizarea obiectivelor stabilite împreună, pentru promovarea unor valori circumscrise în setul valorilor Uniunii Europene.  Vă asigurăm, că deținem responsabilitate înaltă și capacitate dea fi constructivi, fiind conștienți, că nimic nu nu se crează fără cooperare, fără încredere şi fără efort.

         Îm iexprim recunoștința față de consilierii raionali, față de colegii mei - angajaţii Consiliului raional, față de primari, angajați ai serviciilor descentralizate și desconcentrate, pentru implicare, colaborare și parteneriat.

Stimați concetăţeni!

         Anul care a trecut a inclus realizări speciale, dar și anumite dificultăți. Cea mai mare reușită a noastră este colaborarea, doar prin efort comun putem distinge rezultatele așteptate de concetățenii, ce ne-au delegat responsabilitatea de dezvoltare, de progres.

         E bine știut : Orice nou început coincide cu sfârșitul altui început!  Fie dar, ca rezultatele muncii anului 2017 să devină temelia unor mari realizări în viitorul an, 2018 să devină un an rodnic în proiecte,  ce ar asigura bunăstarea  și încrederea în ziua de mâine.

         Fie ca anul care vine să fie pentru noi o punte spre ceva mai bun, mai luminos. Anul Nou să vă dăruiască sănătate, pace în suflet şi prosperitate.

         Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul Consiliuluiraional Nisporeni www.nisporeni.md, Secțiunea  Evenimente, unde raportul este publicat integral, la fel sunt incluse propunerile și sugestiile parvenite pe marginea subiectului.

LA MULȚI  ANI!

Ghenadie Verdeș, președintele raionului Nisporeni

 

 
Prima / Evenimente / Mesajul de Revelion al președintelui raionului Nisporeni, Ghenadie VERDEȘ.
Tel. +373 (264) 22058 Anticamera
Fax. +373 (264) 22291
Adresa:
MD – 6401, or. Nisporeni, str. Ioan Vodă, 2
Prima Contact Harta
Actualizat: 13.12.2018
Vizitatori: 638561
sus
Copyright © 2018 CONSILIUL RAIONAL NISPORENI. REPUBLICA MOLDOVA. Toate drepturile rezervate.
Creat de Trimaran