Consiliul raional Nisporeni
pagina oficială
       
Prima
Contact
Harta
 
Prima / Evenimente / Comemorarea victimelor războiului din Afganistan.
Comemorarea victimelor războiului din Afganistan.
14.02.2018 Accesări: 244
Text:
 

Cu ocazia Zilei comemorării celor căzuţi în războiul din Afganistan, victimele au fost omagiate la Nisporeni. Manifestaţiile au fost prilejuite de aniversarea a 29-a de la retragerea trupelor sovietice. La eveniment au fost prezenți angajații Consiliului raional împreună cu președintele raionului dl Ghenadie Verdeș, ex-președintele raionului dl Vasile Bîtca, președintele organizației raionale a participanților din Afganistan, dl. Ion Gangan, primarii localităților r-nului Nisporeni, serviciile desconcentrate, veterani de război, rude ale celor căzuţi pe câmpurile de luptă ș.a. Acţiunile au început cu discursul președintelui raionului, dl Ghenadie Verdeș, după care s-a ținut un minut de reculegere, iar spre final a avut loc o slujbă de comemorare şi pomenire a ostaşilor căzuţi în războiul din Afganistan. 

După slujbă, conducerea raionului, veterani şi rude ale participanţilor la război şi reprezentanţi ai societăţii civile, au depus flori la memorialul eroilor căzuți in Afganistan. Mai târziu, veteranii au participat la o masă de pomenire în cadrul căreia preşedintele raionului dl Ghenadie Verdeș, a oferit diplome veteranilor după care a menționat că la ședința din 22 februarie curent, se va pune în discuție alocarea surselor financiare, pentru acordarea ajutorului material veteranilor războiului din Afganistan. 

Războiul din Afganistan a durat zece ani, din 1979 şi până în 1989. Circa 12,5 mii de moldoveni au participat în acest război, iar peste 300 şi-au pierdut viaţa.

 
Prima / Evenimente / Comemorarea victimelor războiului din Afganistan.
Tel. +373 (264) 22058 Anticamera
Fax. +373 (264) 22291
Adresa:
MD – 6401, or. Nisporeni, str. Ioan Vodă, 2
Prima Contact Harta
Actualizat: 17.01.2019
Vizitatori: 652431
sus
Copyright © 2019 CONSILIUL RAIONAL NISPORENI. REPUBLICA MOLDOVA. Toate drepturile rezervate.
Creat de Trimaran