Consiliul raional Nisporeni
pagina oficială
       
Prima
Contact
Harta
 
Prima / Evenimente / Aplicaţia demonstrativă la Protecţia Civilă.
Aplicaţia demonstrativă la Protecţia Civilă.
30.03.2018 Accesări: 483
Text:
 

Astăzi, 30 martie, în orașul Nisporeni a avut loc Aplicaţia demonstrativă la Protecţia Civilă privind simulare unui cutremur de pământ. Potrivit scenariului, după ce s-a produs seismul, a fost afectată infrastructura orașului, fiind anunțate mai multe consecințe, printre care izbucnirea incendiilor, accidente rutiere etc.

Imediat, a fost convocată Comisia pentru situații excepționale, în care au fost formulate cerințe către responsabilii de gestionarea situațiilor de criză.

În același timp, au fost alarmate și pregătite toate echipele de intervenție, atât cele din cadrul Serviciului Situații Excepționale, dar și cele din cadrul serviciilor responsabile în protecția civilă, scopul acestora fiind salvarea persoanelor și lichidarea consecințelor seismului. În paralel, echipele de salvare au efectuat mai multe acțiuni de deblocare, evacuare și decontaminare, în cadrul mai multor instituții din oraș.

Astfel, au fost testate capacitățile de intervenție ale echipelor de salvare, dar și cele ale formațiunilor de protecție civilă din cadrul serviciilor responsabile.

Aplicația s-a încheiat cu ședința Comisiei pentru situații excepționale a raionului Nisporeni, unde au fost trecute în revistă acțiunile formațiunilor, dar și deciziile luate.

 
Prima / Evenimente / Aplicaţia demonstrativă la Protecţia Civilă.
Tel. +373 (264) 22058 Anticamera
Fax. +373 (264) 22291
Adresa:
MD – 6401, or. Nisporeni, str. Ioan Vodă, 2
Prima Contact Harta
Actualizat: 22.03.2019
Vizitatori: 680020
sus
Copyright © 2019 CONSILIUL RAIONAL NISPORENI. REPUBLICA MOLDOVA. Toate drepturile rezervate.
Creat de Trimaran