Consiliul raional Nisporeni
pagina oficială
       
Prima
Contact
Harta
 
Prima / Evenimente / Crearea parcurilor industriale.
Crearea parcurilor industriale.
07.12.2007 Accesări: 2349
Text:
 
Publicaţie
din ziarul „Businessul Moldovei”


Vor fi create parcuri industriale pentru atragerea investiţiilor.

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a convocat o şedinţă cu privire la crearea parcurilor industriale şi a zonelor economice libere în regiunile ţării.
La consfătuire au participat Prim-ministrul Vasile Tarlev, Prim-viceprim-ministru Zinaida Greceanîi, ministrul Economiei şi Comerţului, Igor Dodon, ministrul Administraţiei Publice Locale, Valentin Guznac, comunică Agenţia „Moldpres”, cu referire la Serviciul de presă al instituţiei prezidenţiale.

Potrivit unei informaţii prezentate de ministrul Economiei şi Comerţului, Igor Dodon, instituirea parcurilor industriale şi a zonelor economice libere presupune atragerea investiţiilor în proiecte din domeniul producerii, realizate în raioanele ţării. În context, ministrul s-a referit la rolul statului în crearea condiţiilor pentru implementarea acestora.
Ministrul a specificat că pînă în prezent a fost efectuată o analiză a forţei de muncă şi a terenurilor disponibile în diverse regiuni în scopul examinării posibilităţilor de înfiinţare a parcurilor industriale şi a zonelor economice libere. În primul trimestru al anului 2008 urmează să fie efectuat şi un studiu de fezabilitate, care va permite selectarea regiunilor pentru amplasarea acestora.
Şeful statului a menţionat importanţa deosebită a instituirii parcurilor industriale şi a zonelor economice libere pentru dezvoltarea social-economică echilibrată pe întreg teritoriul ţării.
Crearea acestor zone va contribui la dezvoltarea regională şi la diminuarea discrepanţelor dintre municipii şi celelalte unităţi teritorial-adminstrative, deoarece parcurilor industriale şi zonele economice libere vor fi create exclusiv în regiuni, a menţionat Vladimir Voronin.
Şeful statului a remarcat, că în procesul de creare a parcurilor industriale şi a zonelor economice libere în regiuni, se cere o colaborare foarte productivă dintre organele administraţiei publice centrale şi puterea locală.
Vladimir Voronin a subliniat faptul, că instituirea parcurilor industriale încheie procesul de formare a condiţiilor-cadru pentru atragerea investiţiilor.
Aceste condiţii includ acordurile internaţionale cu privire la protecţia investiţiilor; Legea cu privire la parcurile ştiinţifico-tehnologice şi incubatoarele de inovare; cadrul fiscal corespunzător care prevede cota zero a impozitului pe venit ţi un regim preferenţial al Taxei pe Valoare Adăugată, aplicată la investiţii; şi, în final, terenul unde investiţiile şi-ar putea găsi locul fără birocraţie, a declarat Preşedintele.
 
Prima / Evenimente / Crearea parcurilor industriale.
Tel. +373 (264) 22058 Anticamera
Fax. +373 (264) 22291
Adresa:
MD – 6401, or. Nisporeni, str. Ioan Vodă, 2
Prima Contact Harta
Actualizat: 17.02.2020
Vizitatori: 873735
sus
Copyright © 2020 CONSILIUL RAIONAL NISPORENI. REPUBLICA MOLDOVA. Toate drepturile rezervate.
Creat de Trimaran