Consiliul raional Nisporeni
pagina oficială
       
Prima
Contact
Harta
 
Prima / Evenimente / Încă un pas...
Încă un pas...
06.02.2009 Accesări: 2548
Text:
 
Articol din ziarul "Gazeta de VEST,,

La 3 februarie în sala de şedinţe a Consiliului raional a avut loc un atelier de lucru privind elaborarea strategiei de dezvoltare economică şi atragere a investiţiilor şi strategia de dezvoltare a turismului în Nisporeni. Acesta este deja al doilea atelier de lucru realizat în acest domeniu.
În cadrul acestui atelier s-au concretizat anumite informaţii ce se referă la indicatorii de dezvoltare a microzonelor.De amintit că autorii proiectului au devizat convenţional raionul în cinci unităţi, cinci microzone şi pentru fiecare din ele vor fi elaborate acţiuni concrete pentru a le revitaliza şi ale include în circuitul economic naţional. La lucrările acestui atelier au participat primari ai localităţilor din raion, şefii de direcţii a Consiliului raional , reprezentanţii societăţii civile, ONG-urilor în total circa 30 de persoane. Tot în cadrul acestei şedinţe a fost stabilită şi ziua, cînd vor fi organizate audierile publice :12 februarie anul curent la orele 14.00 în sala mare de şedinţe a Consiliului raional. La audierile publice vor fi liberi de a participa toţi doritorii , atît pentru a se familiariza cu cele schiţate, cât şi pentru a interveni cu noi propuneri atît referitor la strategia de dezvoltare a raionului şi atragere a investiţiilor, cât şi referitor la strategia de dezvoltare a turismului. Autorii proiectului , preşidenţia raională intenţionează a invita la aceste audieri publice reprezentanţi ai Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova , ca să aibă şi ei posibilitatea ca să vadă care e stare de lucru în raion, ce se încearcă a se face. După audierile publice toate recomandările, propunerile înaintate de către participanţi vor fi sistematizate şi analizate de către grupul de lucru şi, în măsura necesităţii şi argumentării, vor fi incluse în strategia de dezvoltare social-economică a raionului şi strategia de dezvoltare a turismului. Astfel către şedinţa ordinară a Consiliului raional(care se prevede a avia loc la 26 februarie curent) aceste documente să fi pregătite şi să poată fi incluse pe ordinea de zi a şedinţei pentru a fi aprobate. Abia după aceasta prin luna martie ,ele vor fi publicate şi distribuite primăriilor localităţilor din raion, ONG-urilor,sectorului de afaceri,precum şi partenerilor din Consiliul judeţean Iaşi şi Vaslui , raioanelor vecine Hînceşti şi Ungheni,altor instituţii cu care raionul Nisporeni are relaţii de colaborare .
Tot în lunile februarie ?martie vor începe lucrările de amenajare a biroului raional de turism , care va fi o structură în cadrul Consiliului raional avînd ca scop atragerea investiţiilor , acordarea consultanţei, participarea la diferite expoziţii şi alte evenimente, care crează imaginia raionului Nisporeni.

 
Prima / Evenimente / Încă un pas...
Tel. +373 (264) 22058 Anticamera
Fax. +373 (264) 22291
Adresa:
MD – 6401, or. Nisporeni, str. Ioan Vodă, 2
Prima Contact Harta
Actualizat: 22.01.2020
Vizitatori: 857135
sus
Copyright © 2020 CONSILIUL RAIONAL NISPORENI. REPUBLICA MOLDOVA. Toate drepturile rezervate.
Creat de Trimaran