Consiliul raional Nisporeni
pagina oficială
       
Prima
Contact
Harta
 
Prima / Noutăţi / Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii aduce la cunoştinţă că, a fost lansat Programul – pilot ,,Femei în Afaceri”!
Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii aduce la cunoştinţă că, a fost lansat Programul – pilot ,,Femei în Afaceri”!
23.03.2017 Accesări: 391
Text:
 

Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii aduce la cunoştinţă că, prin Hotărârea Guvernului nr. 1064 din 16.09.2016 a fost lansat Programul – pilot ,,Femei în Afaceri”. Scopul Programului este oferirea suportului financiar și non-financiar prin acordarea granturilor pentru investiții și servicii relevante pentru dezvoltarea afacerilor de către femei. Programul este orientat spre atingerea următoarelor obiective:

·       Creșterea oportunităților economice pentru femei, prin reducerea barierelor la inițierea sau dezvoltarea unei afaceri;

·       Facilitarea accesului la investiții și asistență pentru dezvoltarea afacerilor gestionate de femei, menite să complementeze suportul financiar şi non-financiar disponibil la moment pentru femeile antreprenoare din Republica Moldova;

·       Crearea unui model național integrat de suport pentru dezvoltarea antreprenorialului feminin, care vizează diferite etape de dezvoltare a businessului: de la planificarea afacerii (inițiere) - la întreprinderi nou create şi până la afaceri în creștere;

·       Consolidarea infrastructurii naționale de suport a ÎMM-lor, prin extinderea serviciilor oferite în scopul reducerii obstacolelor specifice pe care le confruntă femeile în afaceri;

·       Contribuirea la realizarea politicilor prioritare privind egalitatea de gen şi dezvoltarea economică.

·       Programul– pilot ,,Femei în afaceri” oferă femeilor, cetăţene a Republicii Moldova, suport pentru investiţii şi servicii relevante de dezvoltare a afacerilor, şi anume:

- ,,Suport în iniţierea afacerii destinată femeilor care planifică lansarea unei afaceri proprii, prevede instruirea antreprenorială, consultanţă la elaborarea business-planului şi ghidare la înregistrarea afacerii. (perioada desfăşurării: 2017)

-,,Suport pentru afacerile nou create la care pot aplica întreprinderile înregistrate şi gestionate de femei mai puţin de 2 ani pe piaţă. La această etapă vor fi acordate granturi în valoare medie de 7500 Euro, în bază de concurs, pentru desfăşurarea afacerii nou înfiinţate. Grantul include şi servicii de dezvoltare a businessului (perioada desfăşurării: 2017-2018).

-,,Suport pentru companiile în creştere” este destinată companiilor create şi gestionate de femei, active pe piaţă mai mult de 2 ani, în cadrul căreia vor fi acordate granturi în valoare medie de 75 000 Euro pentru investiţii de scară largă şi suport consultativ necesar (perioada desfăşurării: 2018-2019).

Vă înformăm că înregistrarea la Componenta I,,Suport la iniţierea afacerilor” este în curs de desfăşurare şi se va încheia la sfîrşitul lunii martie curent. Pentru înregistrare urmează a fi accesat link-ul: https://odimm.md/femeiinafaceri

Pentru informații suplimentare, Vă rugăm să ne contactaţi la nr. de telefon  (0264) 22227.

 

 
Prima / Noutăţi / Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii aduce la cunoştinţă că, a fost lansat Programul – pilot ,,Femei în Afaceri”!
Tel. +373 (264) 22058 Anticamera
Fax. +373 (264) 22291
Adresa:
MD – 6401, or. Nisporeni, str. Ioan Vodă, 2
Prima Contact Harta
Actualizat: 19.06.2018
Vizitatori: 570067
sus
Copyright © 2018 CONSILIUL RAIONAL NISPORENI. REPUBLICA MOLDOVA. Toate drepturile rezervate.
Creat de Trimaran