Consiliul raional Nisporeni
pagina oficială
       
Prima
Contact
Harta
 
Prima / Noutăţi / In Atenția FEMEILOR DE AFACERI.
In Atenția FEMEILOR DE AFACERI.
13.11.2017 Accesări: 552
Text:
 

        ODIMM informează despre implementarea Programului ”Femei în Afaceri” destinat tuturor femeilor din țară care doresc să-și inițieze propriile afaceri.

       Guvernul a lansat în toamna anului 2016 Programul-pilot ”Femei în Afaceri”, care are drept obiectiv promovarea spiritului antreprenorial în rândul femeilor, în special în mediul rural, dezvoltarea și creșterea afacerilor acestora, sporirea accesului la resurse financiare, servicii și tehnologii moderne. Programul cuprinde 3 etape de bază:

       Componenta I: ”Suport la inițierea afacerii”, destinată femeilor care planifică lansarea propriei afaceri, prevede Instruire antreprenorială, consultanță la elaborarea business-planului și ghidare la înregistrarea afacerii. (înscrierea pentru această etapă s-a încheiat).

       Componenta II: ”Suport pentru afacerile nou create”, la care pot aplica întreprinderile înregistrate de la 0 la 24 luni și gestionate de femei. La această etapă vor fi acordate granturi, în baza concursului. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile în cadrul Componentei II nu va depăși suma de 165 000 lei / beneficiar, dintre care:

-110 000 lei – poate fi utilizat pentru achiziționarea următoarelor articole de investiții:

a) Echipament tehnologic, utilaj și instrumente de lucru nou;

b) Instalații de măsurare, control și reglare necesare desfășurării activităților întreprinderii;

c) Soft-uri necesare pentru eficientizarea activității întreprinderii;

d) Lucrări de modernizare și / sau extindere a spațiilor de desfășurare a activității afacerii;

e) Procurarea stocului primar de materie primă.

- 55 000 lei – constituie grant pentru achiziționarea serviciilor de dezvoltare a afacerii.

        Componenta III: ”Suport pentru companiile în creștere” este destinată întreprinderilor create și gestionate de femei, active pe piață mai mult de 2 ani, în cadrul căreia vor fi acordate granturi pentru investiții de scară largă și suport consultativ necesar. Această componentă va fi implementată în anul 2019.

        În contextul celor menționate, Vă anunțăm că ODIMM a lansat primul concurs de granturi din cadrul Programului pentru femeile antreprenoare, doritoare de a-și dezvolta propria afacere. Depunerea formularelor de aplicare este posibilă doar în formă electronică prin accesarea paginii web: www.odimm.md. Termenul limită de aplicare este 30 noiembrie 2017. De asemenea, vă aducem la cunoștință că următoarele două apeluri vor fi desfășurate pe parcursul anului 2018.

 

 
Prima / Noutăţi / In Atenția FEMEILOR DE AFACERI.
Tel. +373 (264) 22058 Anticamera
Fax. +373 (264) 22291
Adresa:
MD – 6401, or. Nisporeni, str. Ioan Vodă, 2
Prima Contact Harta
Actualizat: 17.01.2019
Vizitatori: 652429
sus
Copyright © 2019 CONSILIUL RAIONAL NISPORENI. REPUBLICA MOLDOVA. Toate drepturile rezervate.
Creat de Trimaran