Consiliul raional Nisporeni
pagina oficială
       
Prima
Contact
Harta
 
Prima / Noutăţi / Reformă în Poliție.
Reformă în Poliție.
20.06.2017 Accesări: 684
Text:
 

Structura Ministerului Afacerilor de Interne a fost supusă schimbărilor odată cu intrarea în vigoare la 5 martie curent, a Legii cu privire la Poliție și Statutul Polițistului, potrivit căreia poliția este definitiv separată de minister, devenind un serviciu autonom, în subordinea MAI. Astfel, ministerul va crea politici și strategii în domeniu, în timp ce poliția va întreprinde acțiuni de prevenire și investigare a infracțiunilor, precum și de menţinere, restabilire a ordinii şi securității publice.   Polițiștii nu vor mai avea grade militare, ci vor deveni funcționari cu statut special finanțați din bugetul de stat. Mai mult, pentru a-și exercita funcția, polițiștii vor trebui să depună jurământul, iar periodic vor fi obligați să susțină testul de integritate profesională.

     Obiectivul principal al amplului proces de reformare a sistemului afacerilor interne din Republica Moldova a urmărit în special realizarea unui serviciu de poliţie profesionist, eficient, neutru din punct de vedere politic, care exercită atribuţiile sale în interesul cetăţeanului şi al comunităţii, asigurînd respectarea legii, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, precum şi protecţia juridică şi socială a angajaţilor Poliţiei.

      Reforma poliției vine ca răspuns la așteptările cetățenilor. Cetățenii doresc o poliție mai, proactivă,  mai prezentă, mai corectă și de încredere. Același lucru îl dorește și Poliția Republicii Moldova. Doar împreună, avînd încredere și colaborînd, putem apăra comunitățile noastre de riscuri și de crime.

 
Prima / Noutăţi / Reformă în Poliție.
Tel. +373 (264) 22058 Anticamera
Fax. +373 (264) 22291
Adresa:
MD – 6401, or. Nisporeni, str. Ioan Vodă, 2
Prima Contact Harta
Actualizat: 22.01.2020
Vizitatori: 857138
sus
Copyright © 2020 CONSILIUL RAIONAL NISPORENI. REPUBLICA MOLDOVA. Toate drepturile rezervate.
Creat de Trimaran