Consiliul raional Nisporeni
pagina oficială
       
Prima
Contact
Harta
 
Prima / Noutăţi / Comunicat informativ referitor la reconstrucția stadionului raional!
Comunicat informativ referitor la reconstrucția stadionului raional!
05.07.2019 Accesări: 652
Text:
 

 

Comunicat informativ referitor la reconstrucția stadionului raional!

În ultima perioadă în spațiul public se încearcă a dezvolta  zvonuri, legate de renovarea stadionului raional din Nisporeni. În acest context, Consiliul raional Nisporeni,  inițiatorul  acest proiect, vine cu anumite precizări:

·             Inițiativa de modernizare a stadionului din or. Nisporeni a fost preluată din Strategia de dezvoltare a raionului pentru anii 2013-2020, consultată prealabil cu societatea civilă și aprobată în cadrul ședinței Consiliului raional. Raionul Nisporeni se mândrește cu performanțele sportivilor, care au obținut în ultimii 10 ani peste 45 de medalii la campionatele europene și mondiale. Dezvoltarea sportului de performanță depinde  în mare măsură de  îmbunătățirea  condițiilor de infrastructură. Numai în ultimii trei  ani au fost construite în localitățile raionului peste 20 de mini- stadioane cu gazon artificial. Aproape în fiecare comunitate este asigurat copiilor accesul pentru practicarea fotbalului,  deținem rezultate la această disciplină, exprimate de echipa, „Speranța” Nisporeni, evidențiată prin rezultate speciale, înscrise în palmaresul anului 2019.   

·             În anul 2016, în cadrul apelului de proiecte, finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională (în continuare FNDR), am reușit să depunem setul de acte și să fim acceptați pentru implementarea proiectului „Îmbunătățirea Infrastructurii  Turismului de masă , Regiunea Centru” care presupune  două obiective: Centrul de Tineret și Sport din Nisporeni (Stadionul, de categorie europeană) și Amenajarea parcului din satul Milești.

·            Proiectul este orientat spre atragerea unui număr important de vizitatori și turiști, dezvoltarea  capacității de prestare a serviciilor de turism, organizarea evenimentelor și festivităților culturale, sportive, creșterea locurilor de muncă, creșterea volumului defalcărilor în bugetul de stat, raional și local.

·            Oportunitatea investiției, justificarea proiectului a fost argumentată într-un  studiu de fezabilitate,  obligator elaborat  și prezentat finanțatorului (FNDR). După aprobarea proiectului de către Consiliul Național pentru Dezvoltare Regională, conform Hotărârii de Guvern, proiectul a fost inclus  pentru finanțare în perioada 2017-2020.  În conformitate cu legislația în vigoare, de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru ( în continuare ADR Centru) a fost organizată Licitația Publică, iar ulterior, la data de 29.07.2017 a fost semnat contractul de antrepriză între ADR Centru- în calitate de unitate de implementare, antreprenor și CR Nisporeni, în calitate de beneficiar.

·            Beneficiarul, conform contractului, este responsabil de calitatea documentației tehnice și de asigurarea plății contribuției. Valoarea lucrărilor de construcție, conform contractului menționat este de 80,1 mln lei, dintre care 44,5 mln din FNDR, iar 35,6 mln – contribuția Consiliului raional, garantată prin Decizia Consiliului nr. 5/18 din 14.09.2017 și susținută unanim de consilierii raionali.

·           Menționăm, că la etapa inițială de scriere a cererii de finanțare, au fost semnate acorduri de parteneriat cu mai multe Autorități Centrale (Ministere și Agenții), potențiali co-investitori în cadrul proiectului nostru, spre exemplu, pilonii nocturni instalați au fost donați de către Federația Moldovenească de Fotbal , fapt pentru care ne exprimăm sentimentul de gratitudine.

·           La etapa actuală, lucrările decurg conform graficului prestabilit, iar plățile sunt efectuate  regulamentar, în conformitate cu Procesele –Verbale de recepție a lucrărilor executate și facturilor prezentate către ADR Centru.

·           Datorii către antreprenor nu sunt- informația  poate fi confirmată prin documentele specifice.

 

·           Reiterăm, că achitările pentru lucrări se efectuează de ADR Centru, iar Consiliul raional Nisporeni virează contribuția în limita sumelor alocate anual către Agenție.

   Rămânem fermi convinși, că raionul Nisporeni merită acest obiectiv sportiv și turistic, care presupune o perspectivă frumoasă de dezvoltare  a noilor generații .

Consider că orice nisporenean trebuie să fie interesat pentru dezvoltarea raionului, iar asta presupune  a duce la bun sfârșit acesta și alte proiecte începute.

 

 
Prima / Noutăţi / Comunicat informativ referitor la reconstrucția stadionului raional!
Tel. +373 (264) 22058 Anticamera
Fax. +373 (264) 22291
Adresa:
MD – 6401, or. Nisporeni, str. Ioan Vodă, 2
Prima Contact Harta
Actualizat: 17.02.2020
Vizitatori: 873768
sus
Copyright © 2020 CONSILIUL RAIONAL NISPORENI. REPUBLICA MOLDOVA. Toate drepturile rezervate.
Creat de Trimaran