Festivalul Naţional al Prunei, ediţia 2024

By 22 septembrie 2024 septembrie 25th, 2024 Noutati

Pe fundalul încântătoarei muzici a lui Botgros şi a Lăutarilor săi, printre arome îmbietoare a mâncării tradiţionale şi obiecte de artizanat, prin prune şi produse delicioase din prune şi cu prezenţa agricultorilor din raion şi a moldovenilor gospodari, astăzi la Nisporeni s-a desfăşurat grandiosul eveniment, FESTIVALUL NAŢIONAL AL PRUNEI, ediţia a 6-a.

În oraşul din inima codrilor, astăzi şi-au dat întâlnire la un loc, prunarii din raionul Nisporeni, procesatorii şi agricultorii, pentru care creşterea şi procesarea prunelor a devenit o artă.

Ajuns la cea de-a 6-a ediţie, Festivalul Naţional al Prunei este un prilej, pentru ai premia pe cei mai buni dintre producătorii de prune, totodată ne oferă oportunitatea să avem alături musafiri de vază, din ţară, cât şi de peste hotare.

Alături de conducerea raionului astăzi am avut delegaţia din judeţul Timiş, în frunte cu preşedintele CJ Timiş, dl Alin Adrian NICA, delegaţia din judeţul Iaşi, în frunte cu preşedintele CJ Iaşi, dl Costel ALEXE, delegaţia din comuna Ţuţora, dl primar Cristinel ALBU, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare din RM, dl Vladimir BOLEA, dl Sergiu HAREA, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a RM,dl Andrei BRATOŞIN, diplomat al Ambasadei României în RM. precum şi mulţi alţii.

Totodată evenimentul de astăzi, în cadrul primei ședințe comune între Consiliul raional Nisporeni și Consiliul Județean Timiș, fiind o premieră, ne-a generat prilejul de a înmâna considerabilul Titlu de Cetăţean de Onoare al raionului Nisporeni, dlui Nicu BĂDINA, consilier judeţean CJ Timiş, cetăţean de onoare al oraşului Nisporeni, în semn de gratitudine pentru aportul şi contribuţia adusă în fructificarea relaţiilor cu judeţul Timiş, şi pentru implicarea activă în dezvoltarea raionului Nisporeni.

Un alt moment important, a fost vizitarea Şcolii de Muzică, aflată în proces de modernizare, de către consilierii şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, care sunt finanţatorii acestui proiect. Pe lângă acest obiect, au mai vizitat şi Şcoala de Arte Plastice şi stadionul de fotbal din oraş.

Toate reacţiile:

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com