106 ani de la Unirea Basarabiei cu România la 27 martie 1918!

27 martie 1918 marchează evenimentul istoric, care a dus la îndeplinirea celui mai important deziderat al întregii suflări româneşti, UNIREA!

Unirea Basarabiei cu România a fost o realizare istorică deosebit de importantă pentru românii din Basarabia, care după lungi ani de înstrăinare națională, au revenit în sânul Patriei mama România.

Întru celebrarea acestui eveniment deosebit de important, astăzi la Nisporeni în prezenţa fraţilor de peste Prut, delegaţia din comuna Ţuţora judeţul Iaşi şi delegaţia din oraşul Slănic Moldova, au fost organizate acţiuni dedicate unirii din 27 martie 1918, recitaluri şi depunere de flori la bustul regelui Ferdinand I Întregitorul, cântece patriotice au fost intonate pentru celebrarea acestui eveniment.

Sărbătoarea de astăzi a fost un prilej temeinic pentru semnarea unui Acord de Colaborare între raionul Nisporeni şi comuna Ţuţora, ce reprezintă temelia viitoarelor proiecte transfrontaliere.

#La frați nu se pun hotare!

#Traiască neamul românesc unit sub tricolor!

Declarația de Unire citită de Sfatul Țării la 27 martie 1918

În numele poporului Basarabiei, Sfatul Țării declară:

Republica democratică Moldovenească (Basarabia), în hotarele ei dintre Prut, Nistru, Marea Neagră și vechile granița cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută și mai bine de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric și dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-și hotărască soarta lor, de azi înainte și pentru totdeauna se unește cu mamă-sa România!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com