.

Astăzi, președintele raionului Nisporeni a participat la deschiderea Centrului de sănătate din satul Ciutești. În cadrul discursului ținut, Domnul Vasile Mărcuță a menționat că finalizarea acestui proiect este de o importanță majoră, atât pentru locuitorii satului Ciutești, cât și pentru întregul sistem de sănătate din Republica Moldova. Dat fiind faptul că acum, sătenii pot beneficia de servicii medicale în satul de baștină, fără a mai fi necesară deplasarea în satul vecin, ceea ce reprezenta o problemă pentru bolnavii aflați în imposibilitate de a se deplasa.
Sătenii s-au arătat entuziasmați de noua realizare, afrimând că acum își vor putea monitoriza sănătatea într-un mod mai ușor, fără a fi nevoie să facă naveta la spitalul din oraș.
Acest proiect a fost finalizat după o serie de demersuri către Ministerul Sănătății, ce au durat ani de zile, dar cu suportul Consiliului Raional și implicarea activă a doamnei Vera Tăbăcaru, șef IMSP Nisporeni, locuitorii din satul Ciutești au o nouă șansă la un sistem medical eficient.
La eveniment a participat și doamna Tatiana Zatîc, reprezentant al Ministerului Sănătății, care a încurajat sătenii să profite de serviciile ce urmează a fi oferite în cadrul Centrului de Sănătate.
Satele raionului Nisporeni se află într-un amplu proces de modernizare, în special în ceea ce privește domeniul sănătății, după deschiderea Centrului din satul Ciutești, mai urmează și alte câteva sate care în curând vor putea beneficia de servicii medicale locale.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com