Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) informează că în perioada 4 mai – 16 iulie 2020 se va desfășura cel de-al VI-lea apel de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte start-up în domeniul agroalimentar.

Subvențiile în avans sunt acordate doar în baza proiectelor investiționale depuse de producătorii agricoli, ce vor desfășura pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar (conform H.G. 507/2018).

În acest context, încurajăm toți doritorii să participe activ în cadrul Proiectului de acordare a Subvențiilor în Avans, în vederea lansării noilor afaceri în sectorul agricol.

Cererile de solicitare a subvențiilor în avans vor putea fi depuse de tinerii și femeile fermier ce intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, conform domeniilor de sprijin prioritizate de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, după cum urmează:

  • stimularea investițiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice;
  • stimularea investiţiilor pentru procurarea animalor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora;
  • stimularea investiţiilor pentru dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare;
  • stimularea investiţiilor pentru producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri);
  • stimularea investiţiilor pentru înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole și a plantațiilor pomicole.

Actele necesare pentru depunerea dosarului și obținerea subvențiilor în avans sunt disponibile pe: http://aipa.gov.md/ro/content/cereri-%C5%9Fi-formulare-obligatorii-pentru-accesarea-subven%C8%9Biilor-%C3%AEn-avans

De menționat că suportul statului constituie 65 %  din valoarea proiectului ce nu va depăși 1 milion de lei.

Plățile vor fi efectuate în două tranșe:

I Tranșă – 75% din valoarea subvenției, care se va achita cu condiția prezentării dovezilor cofinanţării din partea Beneficiarului a 35% din valoarea costurilor eligibile;

II Tranșă – 25% din valoarea subvenției, în baza cererii de debursare la darea în exploatare a obiectului investiției și prezentarea actelor confirmative, conform domeniului în care este efectuată investiția.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com