ODIMM lansează Apelul de participare la Inițiativa-pilot de revitalizare a afacerii pentru întreprinderile aflate în dificultate. Scopul acestui concurs este de a  selecta 5 companii locale care vor beneficia de servicii de accelerare a afacerii, în cadrul cărora experții din domeniu vor ghida antreprenorii în procesul de revitalizare sau restructurare a afacerii.

Grupul țintă:

 1. întreprinderi micro și mici care doresc să-și revitalizeze afacerea;
 2. antreprenori care au eșuat și doresc să-și lanseze o afacere nouă;
 3. întreprinderi micro și mici afectate de criza pandemică COVID-19.

Serviciile oferite:               

 1. Consultanță

Serviciul de consultanță presupune evaluarea situației curente a afacerii și elaborarea prognozelor de viitor după componentele:

 • examinarea individuală a activității întreprinderii și identificarea necesităților întreprinderii;
 • consultarea antreprenorilor privind procesul de luare a deciziilor în afaceri;
 • consultare privind pașii care trebuie să-i urmeze în gestiunea afacerii;
 • consultarea antreprenorilor în privința provocărilor care apar în gestiunea unei afaceri;
 • consultarea antreprenorilor privind momentul oportun de lansare a unei afaceri noi;
 • îndrumare specializată pe mai multe domenii: marketing, dezvoltarea produselor noi, transfer de tehnologii, protecția proprietății intelectuale, abilități de comunicare în afaceri, aspecte legale privind gestiunea afacerii etc.
 1. Accelerare a afacerii

În perioada 01.11.2020 – 30.04.2021 antreprenorii selectați vor beneficia de sesiuni de mentorat privind modul de organizare a proceselor de lucru din cadrul întreprinderii, planificarea afacerii, dezvoltarea produselor, procesul de producție, elaborarea și interpretarea contractelor și a legislației, identificarea surselor de finanțare etc. Serviciul de accelerare se bazează pe o abordare individuală, iar asistența oferită va fi adaptată la necesitățile antreprenorilor selectați.

Înregistrarea la Concurs este în regim online accesând link-ul:  https://arcg.is/rm4aO

Data limită – 15 septembrie 2020.

Persoana de contact:

Finodora Marcu

Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii

Chișinău, Republica Moldova, MD-2012

 1. Ștefan cel Mare și Sfânt 134, of. 331

tel: +373 22 22 45 20

email: [email protected]

Acest concurs este organizat în cadrul proiectului DanubeChance2.0 – “Acceptarea eșecului pentru a facilita accesul antreprenorilor la a doua șansă în regiunea Dunării” este co-finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Transnațional Dunărea. Proiectul își propune să dezvolte politici antreprenoriale pentru a doua șansă și soluții practice pentru îmbunătățirea culturii antreprenoriale pentru a evita pierderea potențialului antreprenorial și a depăși stigmatizarea antreprenorilor după falimentul afacerii. Proiectul DanubeChance2.0 este implementat de un consorțiu format din 17 parteneri care provin din 13 țări ale Regiunii Dunării (Slovenia, România, Germania, Austria, Ungaria, Croația, Bosnia și Herțegovina, Moldova, Ucraina, Belgia, Italia, Slovacia și Serbia) fiind condus de organizația IFKA Public Benefit Nonprofit Ltd. din Ungaria. Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, în calitate de partener de proiect, și Ministerul Economiei și Infrastructurii, în calitate de partener strategic asociat, contribuie la crearea unui ecosistem de sprijin pentru antreprenorii din Republica Moldova care se confruntă cu dificultăți, faliment sau doresc să lanseze o nouă afacere.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com