În data de 9 octombrie, în incinta Casei de cultură din satul Bălăurești, a fost desfășurat Festivalul-concurs raional al interpreților de folclor „Maria Drăgan”, organizat de către Secția Cultură și Turism în colaborare cu primăria Bălăurești și cu susținerea Consiliului raional Nisporeni. Prezent la eveniment a fost și vicepreședintele raionului Nisporeni, dl Sergiu Sococol, care a felicitat participanții pentru evoluția lor, totodată accentuând rolul muzicii populare în viața culturală a raionului și a țării.
Festivalul este organizat anul în memoria îndrăgitei artiste Maria Drăgan, cea care prin activitatea sa muzicală și-a lăsat amprenta în cultura, tezaurul muzical și istoria Republicii Moldova.
În cadrul ediției de anul acesta au participat 24 de iubitori ai muzicii populare, acestora li s-a oferit diplome și premii bănești!
Interpreta de cântece populare Maria Drăgan s-a născut în anul 1947 în satul Bălăureşti, raionul Nisporeni. A cântat mulţi ani în ansamblurile „Mugurel” şi ”Lăutarii”. A fost solistă la Filarmonica Naţională. De-a lungul carierei artistice, a întreprins numeroase turnee, unde a obţinut premii speciale. Maria Drăgan s-a stins prematur din viaţă la vârsta de 39 de ani, dar a lăsat în urmă adevărate bijuterii ale cântecului popular.
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com