Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova lansează pe data de 03 februarie 2021, ora 11:00 Academia Exportatorului în cadrul proiectului „Sporirea capacităților de export ale companiilor moldovenești din sectorul agroalimentar de înaltă valoare pentru a accesa noi piețe de desfacere”, implementat cu susținerea programului USAID-Agricultură Performantă în Moldova. Evenimentul de lansare va avea loc, în format online. Obiectivul de bază al proiectului este de a contribui la dezvoltarea unui sector agricol performant în Republica Moldova, prin sporirea cunoștințelor teoretice, capacităților și abilităților practice ale personalului implicat în activități de marketing și export a produselor agro-alimentare cu valoare adăugată înaltă.

Grupul-țintă al proiectului este reprezentat de proprietarii, directorii și managerii comerciali, responsabili de export din cadrul întreprinderilor din sectorul agroalimentar cu valoare adăugată înaltă, având următorul profil de activitate: creșterea și producerea fructelor în stare proaspătă (mere, prune, caise, piersici, cireșe); producerea de pomușoare (căpșuni, zmeură, coacăză, mure, afine); producerea strugurilor de masă, inclusiv de soiuri apirene (fără sâmburi); cultivarea legumelor și verdețurilor în câmp deschis și în spații protejate de genul serelor și solariilor, producerea fructelor și legumelor procesate (gemuri, sucuri, conserve și paste de legume), fructe și legume congelate/refrigerate, producerea mierii de albine, produse agro-alimentare ecologice și organice.

În vadrul evenimentului de lansare vor fi prezentate obiectivele și activitățile  proiectului, calendarul programului educațional, aspecte ce țin de selectarea beneficiarilor și oportunitățile oferite de  participarea la program.

Informații suplimentare referitor la evenimentul de lansare a proiectului pot fi obținute la centrul de formare Antreprenorială a camerei de Comerț și industrie a Republicii Moldova tel. 022 23 32 86, 0696289 73, e-mail: [email protected], persoana responsabilă Ludmila Botoșan: e-mail: [email protected], tel.069628973

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com