La 23 aprilie curent, președintele raionului Nisporeni dnul Vasile MĂRCUȚĂ a avut o întrevedere cu ministrul Economiei și Infrastructurii, dnul Sergiu RAILEAN. În cadrul vizitei de lucru, ministrul a anunțat că Guvernul va acorda subvenții de circa 2 mln. lei pentru dezvoltarea capacităților incubatoarelor de afaceri din Republica Moldova.
Totodată, interlocutorii au discutat despre situația social-economică din raion în contextul Stării de Urgență, cum sunt gestionate riscurile epidemiologice, cum activează întreprinderile și care sunt dificultățile cu care se confruntă la momentul actual.
Astfel, Președintele raionului a informat că la nivelul administrației publice locale nu sunt constrângeri în ceea ce privește gestionarea situației epidemiologice, în cadrul Spitalului raional Nisporeni fiind deschisă o Secție COVID-19, care este dotată cu echipamentul de protecție necesar și datorită suportului financiar alocat din bugetul Consiliului raional.
De asemenea, ministrul împreună cu preşedintele raionului a vizitat Incubatorul de Afaceri Nisporeni, unde, la moment, continuă să activeze 4 întreprinderi din totalul de 38.
În cadrul discuției cu rezidenții Incubatorului de Afaceri, ministrul a apreciat curajul și flexibilitatea antreprenorilor, care au identificat soluții chiar și în cele mai dificile momente pentru afaceri, menționând că întreprinderile vor fi susținute de stat la etapa de post criză și relansare prin diverse programe, granturi și subvenții acordate prin Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com