Am deschis  larg ușile pentru un nou  an școlar, care vine cu multitudine de elemente noi, menite să asigure un demers educațional calitativ și  relevant. Pulsul  vieții  didactice  în  anul 2019 greu se include în legități de măsurare, ritmul  a fost dictat de palitra largă a acțiunilor, menite să dea startul pregătirilot pentru implementare a noua generație de curricula modernizate la disciplinele din treapta gimnazială și treapta liceală, care este cea de   a doua generație de curricula centrate pe competențe.

A trecut o vară febrilă în care ne-am antrenat în a corespunde cerințelor  indicate de timpurile în care trăim, am însușit, că elevul de azi are nevoie de o ȘCOALĂ ALTFEL.  O școală în care activitatea didactică nu se rezumă la a preda doar informații,  aici  pedagogii  ghidează și sprijină elevii în activitățile de la clasă, ei  ajută la dobândirea unor deprinderi de cercetare, în rezolvarea problemelor și în luarea deciziilor. Predarea este familiarizarea elevilor cu o multitudine de concepte noi despre care ei nu știau.

Pentru a discuta cele mai arzătoare subiecte pe domeniu , care ne ghidează progresul profesional, Direcția Învățământ Tineret și Sport Nisporeni a organizat la 14 septembrie, 2019 Festivalul Raional al  Educației cu genericul „PEDAGOGUL – AGENT AL SCHIMBĂRII”

Am sărbătorit frumos EDUCAȚIA,  asistând la o serie de ateliere, master classuri,  discutând pe diverse teme, ce ne-au  motivat pentru un demers didactic mai bun, pentru o stare de spirit propice creativității profesionale.

Primul festival nisprenean dedicat EDUCAȚIEI a demonstrat coeziune de grup și spirit de echipă, interes pentru dezvoltare personală și  comunicare eficientă, iar feedbackul actorilor implicați a pus în valoare efortul enorm de mare al muncii depuse.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com