Astăzi în incinta Consiliului raional s-a desfășurat ședința   extraordinară  a Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Nisporeni.

Pe ordinea de zi a ședinței  a fost examinarea notei informative DTSA Ungheni(cu raza de acoperire și a raionului Nisporeni) cu nr. 106 din 11.07.2022, precum și întreprinderea măsurilor privind combaterea și prevenirea răspândirii în masă a virusului de pestă porcină africană în localitățile: satul Bursuc, Cristești și satul Iurceni, care se află în imediata apropiere a focarului izbucnit la Lozova, raionul Strășeni.

Ședința a fost prezidată de președintele comisiei Vasile MĂRCUȚĂ, președintele raionului Nisporeni.

În cadrul ședinței s-au propus măsuri de stopare a răspândirii virusului, prin interzicerea  comercializării cărnii de origine porcină provenită de la persoane fizice, notificarea obligatorie la STSA și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, informarea autorităților publice locale, supravegherea sanitară a efectivelor de porcine, combaterea comerțului stradal cu porcine, intensificarea controlului la fermele și abatoarele de porcine din raza raionului, și în special informarea populației cu privire la existența virusului, dar și măsurile necesare combaterii.

Planul de măsuri a fost aprobat în unanimitate de către Comisie.

Președintele Vasile Mărcuță a solicitat în mod special stabilirea și realizarea unui set de măsuri eficiente în stoparea și combaterea virusului, solicintând maximă responsabilitate din partea admnistrației publice locale , dar și a populației.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com