Începând cu primăvara anului 2022, Raionul Nisporeni se bucură de cele mai fructuoase realizări obținute din Proiectul de Cooperare Tranfrontalieră cu Județul Iași, în special comuna Țuțora. Obiectul principal al acestui proiect îl vizează construcția drumului de acces către Mănăstirea Vărzărești, pe care Președintele raionului Vasile Mărcuță, a denumit-o ca fiind ”perla raionului Nisporeni, dar și a Republicii Moldova„, fiind cea mai veche mănăstire din Moldova.

De un alt beneficiu din partea comunei Țuțora urmează să se bucure câțiva copii cu rezultate remarcabile din cadrul gimnaziului „Alexandru cel Bun” din Vărzărești, care în data de 12 iulie vor merge într-o vacanță la o tabară din comuna românească, finanțată de către primăria Țuțora. Gimnaziul din Vărzărești a desfășurat anterior o serie de proiecte ce vizează un schimb de experiență între aceasta și școala din Țuțora.

Ulterior, astăzi, Vasile Mărcuță a participat la o ședință împreună cu parinții copiilor beneficiari, pentru a le mulțumi pentru valorile insuflate copiilor și pentru rezultatele obținute de către aceștia, afirmând că ei sunt viitorul nostru și o asemenea oportunitate nu este decât o motivație pentru viitoarele generații de elevi.

Totodată Președintele le-a adus la cunoștință faptul că copiilor li se va pune la dispoziție transport gratuit tur-retur către Iași din bugetul Consiliului raional Nisporeni.

Copiii vor fi însoțiți de către Doamna Inga Ulinici, care se va îngriji ca acești copii să ajungă în siguranță și să se bucure pe deplind de toate activitățile la care vor participa, dar și de noua experință de care urmează să aibă parte.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com