Astăzi ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare dnul Vladimir Bolea a efectuat o vizită în teritoriu la stația de captare și irigare din satul Grozești iar apoi la stația de pompare din satul Bărboieni, care are o capacitate de pompare de 450 l pe secundă, unde zilnic se pompează circa 20-25 mii de m3 de apă, având o capacitate de irigare pentru 1100 ha de teren agricol .
La fața locului dnul ministru a avut o întrevedere și cu Asociația Utilizatorilor de apă pentru irigare Pruteni II, cărora le-a răspuns la întrebări, în special în contextul secetei din anul curent.
Ulterior în cadrul Consiliului raional Nisporeni, s-a realizat o întrevedere cu prunarii și agenții economici specializați în creșterea, prelucrarea și procesarea prunelor și a altor culturi.
Dnul Bolea s-a expus asupra problemelor privind situația sectorului agricol din Republica Moldova, cu accent pe problemele prunarilor și agenților economici, în ceea ce privește prețul la gaze, lipsa efectivului de masă lemnoasă, precum și extinderea piețelor de desfacere pentru produsele moldovenești. Agenții economici și prunarii au avut posibilitatea de a-și expune direct problemele, dar și solicitarea unor subvenții menite să acopere o parte din cheltuielile enorme suportate.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com